Menu

Urheilu ja urheiluvälineet


minusta

Urheilu ja urheiluvälineet

Hei ja tervetuloa urheilusta ja urheiluvälineistä kertovan blogin pariin. Tässä blogissa emme ole keskittyneet niinkään yhteen urheilulajiin, vaan pyrimme esittelemään erilaisia lajeja ja niissä tarvittavia välineitä ja toivottavasti onnistumme tarjoilemaan uusia ideoita aiheesta. Urheilulajeja on paljon erilaisia ja niiden suosio vaihtelee trendien mukaan. Toisissa lajeissa ei tarvita suurta välinearsenaalia, mutta toisissa lajeissa välineet ovat olennaisessa asemassa ja ilman niitä. Lajin harrastaminen ei edes olisi mahdollista. Suurimmassa osassa tarvitaan kuitenkin joitakin perusvälineitä ja toisia lajeja voi harrastaa vain niitä varten suunnitelluissa tiloissa. Uutta urheilulajia aloittaessa on mielessä usein paljon kysymyksiä, kuten missä lajia oi harrastaa tai mistä siihen löytyy parhaat välineet. Toivottavasti löydät blogista hyödyllisiä vinkkejä ja viihdyt kirjoitusten parissa.

arkisto

Shuffleboard - näin hoidat pelipöytääsi!

Shuffleboard on monelle tuttu sporttibaareista tai nuorisotaloilta. Myös pöytäcurlingiksi kutsuttu peli on hauska ja vaatii hieman tarkkuutta. Peli-idealtaan shuffleboard on samantapainen kuin jäällä pelattava curling. Peliä voidaan pelata neljän hengen joukkueina tai kahdestaan. Pisteidenlaskun perussääntönä on että se joukkue tai pelaaja, joka saa ensimmäisenä täyteen 15 pistettä voittaa ja kullakin pelikierroksella vain pisimmällä oleva kiekko lasketaan mukaan pisteidenlaskuun. Voit hankkia myös shuffleobard-pöydän kotiisi, silloin sinun tulee perehtyä myös pelipöydän huoltamiseen. Shuffleboard-pöydät ovat kooltaan muutaman metrin pituisia. Kun ostat shuffleboard-pöydän, muista että sinulla tulisi olla vähintään 70cm tilaa pöydän molemmissa päädyissä, jotta pelaajat mahtuvat ampumaan kiekkoja.

 

Asianmukainen shuffleboard-pöydän huolto ja hoito

Muista suojata shuffleboard-pöytäsi suoralta auringonvalolta, jotta puu ei pääse vahingoittumaan tai haalistumaan ajan saatossa. Valitse laadukkaaksi havaittu shuffleboard puhdistusaine sekä vaha. Shuffleboard-pöydän tärkein ominaisuus, eli kiekojen hyvä liukuminen, on pitkälti kiinni pöydän pintamateriaalista sekä viimeistelystä. Ennen kuin vahaat shuffleboard-pöytäsi ensimmäisen kerran, on erittäin tärkeää puhdistaa ja kiillottaa se. Perinteisten puisten shuffleboard-pöytien puhdistukseen sopii yleensä veden ja etikan seos. Polymeeripintaisissa shuffleboard-pöydissä voit käyttää kodin yleispuhdistusainetta tai lasinpuhdistusainetta.

Mitä on shuffleboard hiekka?

Shuffleboardin "hiekka", vastoin yleistynyttä nimitystään, ei ole hiekkaa millään tavalla. Älä siis levitä pelipöydällesi tavallista hiekkaa, sillä kyseessä ei ole rannalta löytyvä hiekka, vaan erityisesti shuffleboard-pöydissä käytettäväksi suunniteltu materiaali. Shuffleboard-hiekka on hienoksi jauhettua vahaa, jota kutsutaan myös suolaksi. Sitä ripotellaan pöydälle vähentämään kiekon ja pöydän välistä hankausta. Hiekka auttaa myös säästämään pöytien pintaa ja nopeuttaa kiekkojen vauhtia, kun ne rullaavat pöydän poikki. Se on ehkä kaikkein tärkein apuvälinen, mitä tarvitset shuffleboardin pelaamiseen. Pöydän säännöllinen vahaaminen on yksi tärkeimmistä shuffleboard-pöydän kunnollisen ylläpidon ja hoidon osatekijöistä. Se, kuinka usein sinun on vahattava pelipöytääsi, riippuu siitä, kuinka usein käytät shuffleboard-pöytääsi. Ihannetapauksessa levität shuffleboard-vahaa pöydälle viikoittain tai vähintään kaksi kertaa kuukaudessa. Levityksen jälkeen pöytä täytyy kiillottaa kevyesti kuivalla, pehmeällä pyyhkeellä. Odota vahauksen jälkeen vähintään 30 minuuttia ennen pelaamista, jotta vaha ehtii kovettua. Ennen jokaista pelikertaa olisi hyvä levittää silikonisuihketta pöydälle ja antaa sen jähmettyä muutaman minuutin ajan, kiillottaa se ja levittää sitten päälle shuffleboard hiekkaa. Suomen Biljardimyynti Oy tarjoaa välineet shuffleboardiin ja muihin peleihin.